Zonneboiler Radewijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Radewijk? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl lees jij accurate toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Radewijk.

zonneboiler systeem installeren in 7791

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €800.
 • Een alledaags gezin in Hardenberg stookt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7791
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Radewijk vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Radewijk! Met behulp van onze tool bekijk je simpel en snel een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hardenberg. Of check de website echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Verderop tref jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats interessant voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Radewijk. De (zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Radewijk vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3200, met montage. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor diverse gevallen de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €90 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.550€55
100 liter2€2.800 – €3.175€105
200 liter2€3.275 – €3.900€130
300 liter3€4.525 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-radewijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Radewijk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €600 tot wel €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Radewijk

 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 500 – 3 KSF26), vermogen 2446 [KW], €1663 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 300), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-500-H1), vermogen 3234 [KW], €2199 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Hardenberg mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.hardenberg.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Radewijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Radewijk!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!