Zonneboiler Anevelde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Anevelde? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker lees je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Anevelde.

zonneboiler systeem installeren in 7785

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een standaard woning in Hardenberg stookt 1580 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7785
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Anevelde vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Anevelde! Door middel van onze website bekijk je snel een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Hardenberg. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit jouw provincie. Hierna tref jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem voorziet in jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Zeker toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Anevelde. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Anevelde fluctueren tussen de €2825 en €3250, inclusief plaatsing. De installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een aantal gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €70 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€70
100 liter2€2.850 – €3.075€85
200 liter2€3.200 – €3.825€120
300 liter3€4.500 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-anevelde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze data kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Anevelde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle installaties die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Anevelde

 • PLEION (ECO COMPACT – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1223 [KW], €832 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 100T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • Solar Energy Booster. (Solar energy BoosterSEB3SWEP11303), vermogen 609 [KW], €414 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Hardenberg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.hardenberg.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Anevelde aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Anevelde!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!