Zonneboiler Holthone

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Holthone? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze website tref je waardevolle info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Holthone.

zonneboiler systeem installeren in 7779

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een doorsnee gezin in Hardenberg verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €125 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7779
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Holthone vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Holthone! Dankzij deze website vind je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hardenberg. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Bekijk eens KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). De installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Bijzonder aantrekkelijk voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Holthone. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Holthone schommelen tussen de €2925 en €3550, met installatie. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op onze website vind jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna tref je voor diverse scenario’sde investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €180 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.575€55
100 liter2€2.775 – €3.200€75
200 liter2€3.100 – €3.900€145
300 liter3€4.450 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-holthone

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Holthone (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €825 tot wel €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Holthone

 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 200 – 1 XRAY15), vermogen 940 [KW], €639 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 60T/KER500L-1), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.
 • Technea (Settech 800L+3Calorio7,2m2), vermogen 3054 [KW], €2077 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Hardenberg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.hardenberg.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Holthone aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Holthone!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!