Zonneboiler Schuinesloot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Schuinesloot? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Via de zonneboiler-vergelijker vind jij waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Schuinesloot.

zonneboiler systeem installeren in 7777

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Hardenberg stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €50 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7777
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Schuinesloot vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Schuinesloot! Aan de hand van onze tool tref je gemakkelijk een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Hardenberg. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box ontdek jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal interessant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Schuinesloot. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Schuinesloot komen gemiddeld uit tussen €2750 en €4300, inclusief installeren. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Verderop vind je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de totaalprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €55 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€55
100 liter2€2.875 – €3.000€85
200 liter2€3.125 – €3.825€130
300 liter3€4.600 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-schuinesloot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Schuinesloot (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €575 tot wel €1175. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schuinesloot

 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 300 – 2 XRAY10), vermogen 1287 [KW], €875 subsidie.
 • HONE (HONE premium 500L 11-SP501), vermogen 3710 [KW], €2523 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18 + HSP-1 400), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Hardenberg wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.hardenberg.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Schuinesloot aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Schuinesloot!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!