Zonneboiler Slagharen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Slagharen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels zonneboilerrevolutie.nl ontdek je waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Slagharen.

zonneboiler systeem installeren in 7776

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een doorsnee gezin in Hardenberg gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7776
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Slagharen vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Slagharen! Middels deze pagina ontdek je zonder problemen een erkende installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hardenberg. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal relevant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Vanwege beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Slagharen. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Slagharen variëren tussen €2525 en €3350, met installatie inclusief. Het systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op onze website lees je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor verschillende situatiesde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €105 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.600€45
100 liter2€2.900 – €3.200€80
200 liter2€3.125 – €3.825€115
300 liter3€4.400 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-slagharen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van het verbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Slagharen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle producten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot wel €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Slagharen

 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 200 – 1 XRAY10), vermogen 676 [KW], €460 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 SBS500L TW), vermogen 3192 [KW], €2171 subsidie.
 • Econo (M48HPCPC-300-H2), vermogen 3455 [KW], €2349 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Hardenberg wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.hardenberg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Slagharen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Slagharen!

 • De warmtepomp: genereert energie via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!