Zonneboiler Schoonebeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Schoonebeek? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze website bekijk je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Schoonebeek.

zonneboiler systeem installeren in 7761

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Emmen verbruikt 1570 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7761
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Schoonebeek vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Schoonebeek! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Emmen. Of check echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand tref je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product voorziet in het warme water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Schoonebeek. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Schoonebeek zitten gemiddeld tussen €2775 en €3500, met installatie inclusief. De installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina check jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor velerlei gevallen de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.550€55
100 liter2€2.900 – €3.075€85
200 liter2€3.300 – €3.900€120
300 liter3€4.575 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-schoonebeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze data kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Schoonebeek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recent verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle installaties die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €625 tot wel €1025. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Schoonebeek

 • ReHeat B.V. (EDSI boiler 1-24CPC met spiegel), vermogen 1865 [KW], €1268 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (1 x Platinmaster BS100 TW), vermogen 706 [KW], €480 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 3-24hpc), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Emmen een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.emmen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Schoonebeek aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Schoonebeek!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!