Zonneboiler Wachtum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wachtum? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze website bekijk jij waardevolle aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Wachtum.

zonneboiler systeem installeren in 7754

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een standaard woning in Coevorden stookt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €80 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7754
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Wachtum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Wachtum! Met behulp van onze vergelijker ontdek je zonder problemen een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Coevorden. Of benader kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Verderop tref jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wachtum. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Wachtum komen gemiddeld uit tussen €2950 en €4500, inclusief installeren. Deze installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op deze pagina bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei situatiesde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €115 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€70
100 liter2€2.750 – €3.050€90
200 liter2€3.200 – €3.900€125
300 liter3€4.475 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-wachtum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Denk aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Wachtum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €725 tot €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wachtum

 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1833 [KW], €1546 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1K 300), vermogen 3381 [KW], €2299 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOlevert de gemeente Coevorden soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.coevorden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Wachtum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wachtum!

 • Warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!