Zonneboiler Vinkenbuurt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Vinkenbuurt? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van onze website ontdek je handige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Vinkenbuurt.

zonneboiler systeem installeren in 7739

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een doorsnee gezin in Ommen gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €75 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7739
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Vinkenbuurt vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Vinkenbuurt! Door middel van deze pagina check je simpel en snel een geschikte installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Ommen. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit de gemeente. In onderstaande box tref jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Vinkenbuurt. Deze oplossing is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet je rekening houden met het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Vinkenbuurt schommelen tussen de €2425 en €3000, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor diverse gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€50
100 liter2€2.800 – €3.050€90
200 liter2€3.125 – €3.950€145
300 liter3€4.425 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-vinkenbuurt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze gegevens kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U krijgt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vinkenbuurt (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1750. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Vinkenbuurt

 • Rivusol (Radiant Aesthetic 500KWS-60T), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.
 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC30 CW5 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 10 m2- Oeg KS 1000), vermogen 3152 [KW], €2143 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Ommen soms een extra tegemoetkoming. Zie www.ommen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Vinkenbuurt aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Vinkenbuurt!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!