Zonneboiler Arriën

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Arriën? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze website ontdek je actuele info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Arriën.

zonneboiler systeem installeren in 7735

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Ommen verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Oftewel, een forse besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7735
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Arriën vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Arriën! Aan de hand van onze tool achterhaal je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Ommen. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Zeker toegepast door grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Arriën. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Arriën zitten gemiddeld tussen €2975 en €3200, met installatie inclusief. Het product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Hierna ontdek je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een aantal situatiesde kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €55 per jaar (energieprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€65
100 liter2€2.900 – €3.200€105
200 liter2€3.175 – €3.950€110
300 liter3€4.575 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-arrien

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze informatie kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte via een zonneboiler monteur in Arriën (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €625 tot wel €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Arriën

 • Rivusol (Radiant S300/2-50T), vermogen 2295 [KW], €1561 subsidie.
 • Nefit (SolarLine 3-300 II HotTop), vermogen 3041 [KW], €2068 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1K.500), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Ommen mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.ommen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Arriën aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Arriën!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!