Zonneboiler Nieuwleusen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Nieuwleusen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels de zonneboiler-vergelijker lees je actuele raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Nieuwleusen.

zonneboiler systeem installeren in 7711

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een gemiddelde woning in Dalfsen gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7711
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwleusen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Nieuwleusen! Middels onze vergelijker bekijk je simpel en snel een goede installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Dalfsen. Of ga naar de website kvinl.nl waar je een database treft met competente installateurs in de buurt. Verderop bekijk jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. Vooral interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nieuwleusen. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Nieuwleusen liggen tussen de €2850 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €55 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.500€55
100 liter2€2.900 – €3.125€75
200 liter2€3.200 – €4.000€135
300 liter3€4.450 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-nieuwleusen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Nieuwleusen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot wel €1325. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nieuwleusen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3321 [KW], €2258 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 100T/S1000L-1), vermogen 3271 [KW], €2224 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-950), vermogen 2921 [KW], €1986 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Dalfsen soms een extra tegemoetkoming. Zie www.dalfsen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwleusen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nieuwleusen!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!