Zonneboiler Dalfsen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Dalfsen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je toepasbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Dalfsen.

zonneboiler systeem installeren in 7720

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Dalfsen gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7720
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Dalfsen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Dalfsen! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref je simpel en snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Dalfsen. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in de buurt. Hierna ontdek je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Het product bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Dalfsen. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Dalfsen fluctueren tussen de €2975 en €3100, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor een aantal gevallen de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €70 per jaar (energieprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€50
100 liter2€2.950 – €3.050€85
200 liter2€3.150 – €4.000€140
300 liter3€4.525 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-dalfsen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Het betreft de omvang en staat van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Dalfsen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dalfsen

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 2 + SKL 200), vermogen 1228 [KW], €835 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Dalfsen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.dalfsen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Dalfsen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Dalfsen!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente