Zonneboiler Wierden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Wierden? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van deze website tref je uitgebreide gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wierden.

zonneboiler systeem installeren in 7640

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Wierden stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7640
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Wierden vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Wierden! Door gebruik te maken van onze tool vind je gemakkelijk een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Wierden. Of check Qbis.nl voor informatie over betrouwbare installateurs uit de buurt. Hieronder bekijk jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Wierden. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Wierden schommelen tussen de €2625 en €4050, met monteren & installeren. Het systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina check je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor meerdere situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €160 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.550€65
100 liter2€2.900 – €3.075€100
200 liter2€3.100 – €3.850€110
300 liter3€4.500 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-wierden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Via deze informatie kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de omvang en de isolatiewaarden. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Wierden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle modellen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wierden

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS300+2xCS150), vermogen 1276 [KW], €868 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2073 [KW], €1410 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 568 [KW], €386 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Wierden soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.wierden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wierden aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wierden!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente