Zonneboiler Notter

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Notter? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze tool vind je veelzijdige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Notter.

zonneboiler systeem installeren in 7642

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Wierden verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €90 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7642
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Notter vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Notter! Middels onze vergelijker tref je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Wierden. Of ga naar Qbis.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder check je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Notter. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Notter zitten gemiddeld tussen €2525 en €3150, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Hierna lees je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor verscheide situatiesde totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.700€65
100 liter2€2.850 – €3.000€85
200 liter2€3.250 – €4.000€120
300 liter3€4.575 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-notter

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Notter (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Notter

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc30 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3043 [KW], €2069 subsidie.
 • S-Power (FK 2-300 AD), vermogen 1809 [KW], €1230 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/5,0 Combi), vermogen 1951 [KW], €1327 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Wierden een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.wierden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Notter aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Notter!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!