Zonneboiler Nutter

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Nutter? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze pagina tref jij bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nutter.

zonneboiler systeem installeren in 7638

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Dinkelland gebruikt 1900 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €70 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7638
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Nutter vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Nutter! Door gebruik te maken van deze website vind je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Dinkelland. Of check kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box bekijk je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem zorgt voor warm tapwater en een warme woning. Deze duurzame installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Zeker toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nutter. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Nutter zitten gemiddeld tussen €2550 en €3550, met installatie. Het systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt tref jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor een paar gevallen de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €95 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€50
100 liter2€2.900 – €3.150€90
200 liter2€3.150 – €3.950€115
300 liter3€4.575 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-nutter

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Nutter (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nutter

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 verticaal), vermogen 2664 [KW], €1812 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 120M), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOlevert de gemeente Dinkelland een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.dinkelland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nutter aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nutter!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!