Zonneboiler Tilligte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Tilligte? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je bruikbare details over een zonneboiler kopen in Tilligte.

zonneboiler systeem installeren in 7634

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Dinkelland gebruikt 1900 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit betekent een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7634
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Tilligte vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Tilligte! Door gebruik te maken van onze website tref je zonder problemen een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Dinkelland. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met erkende installateurs uit de buurt. In onderstaande box check jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Tilligte. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Tilligte komen gemiddeld uit tussen €2850 en €4150, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een aantal voorbeelden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €145 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.700€55
100 liter2€2.950 – €3.050€80
200 liter2€3.225 – €3.875€140
300 liter3€4.575 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-tilligte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de grootte en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Tilligte (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle apparaten die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €650 tot €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Tilligte

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 30 bs 400 a label), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen RS2401-3 500L), vermogen 3868 [KW], €2630 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 120M Liggend), vermogen 1278 [KW], €869 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Dinkelland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.dinkelland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Tilligte aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Tilligte!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!