Zonneboiler Hertme

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Hertme? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem kent 2 delen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Middels onze tool check jij praktische info m.b.t. een zonneboiler kopen in Hertme.

zonneboiler systeem installeren in 7626

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Borne verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Concreet: een forse besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7626
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Hertme vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Hertme! Aan de hand van deze website tref je verrassend eenvoudig een goede installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Borne. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs in je omgeving. Hierna achterhaal je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en certificering. Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gebruikt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). De installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal relevant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hertme. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder hebben we nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Hertme komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3900, inclusief installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna check je voor verschillende situatiesde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €175 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€70
100 liter2€2.750 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.950€110
300 liter3€4.575 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-hertme

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Middels het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Hertme (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle apparaten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €775 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hertme

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 23 bs 400 a label), vermogen 1498 [KW], €1019 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen RS3001-3 200L), vermogen 1920 [KW], €1306 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 3274 [KW], €2526 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Borne een groene lening of kleine subsidie. Check www.borne.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hertme aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hertme!

 • De warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!