Zonneboiler Aadorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Aadorp? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze vergelijker ontdek je uitgebreide aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Aadorp.

zonneboiler systeem installeren in 7611

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een doorsnee huishouden in Almelo gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Concreet: een forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7611
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Aadorp vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Aadorp! Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek je gemakkelijk een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Almelo. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met goede installateurs in de buurt. Hieronder vind je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product zorgt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Aadorp. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Aadorp liggen tussen de €2775 en €4500, inclusief installeren. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor meerdere scenario’sde totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €145 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.550€45
100 liter2€2.950 – €3.200€105
200 liter2€3.150 – €3.975€120
300 liter3€4.450 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-aadorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Aadorp (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €775 tot wel €1475. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Aadorp

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 200 a label), vermogen 1716 [KW], €1167 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S500-7.5V), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Almelo een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.almelo.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Aadorp aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Aadorp!

 • De warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!