Zonneboiler Almelo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Almelo? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. onze vergelijker lees jij omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Almelo.

zonneboiler systeem installeren in 7601

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een doorsnee gezin in Almelo stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7601
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Almelo vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Almelo! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Almelo. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna achterhaal je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om recensies en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lagere prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Almelo. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook hebben we nog een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Almelo schommelen tussen de €2750 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor velerlei omstandigheden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €125 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€70
100 liter2€2.875 – €3.175€85
200 liter2€3.275 – €3.900€130
300 liter3€4.400 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-almelo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze info kan de vakman een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Almelo (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verruimd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €600 tot €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Almelo

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + SKL 500), vermogen 2545 [KW], €1731 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3263 [KW], €2219 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 3-30 HPC), vermogen 3768 [KW], €2562 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Almelo mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.almelo.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Almelo aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Almelo!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente