Zonneboiler Oldenzaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Oldenzaal? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van onze tool vind jij waardevolle gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Oldenzaal.

zonneboiler systeem installeren in 7571

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een doorsnee gezin in Oldenzaal gebruikt 1470 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €160 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
Postcode7571
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3040 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Oldenzaal vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Oldenzaal! Met behulp van onze tool ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Oldenzaal. Of bezoek de website Qbis.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna vind jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Het systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Bovenal toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oldenzaal. Deze oplossing is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast is er nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Oldenzaal schommelen tussen de €2975 en €3900, inclusief installeren. Dit systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op onze website lees je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een variatie aan omstandigheden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €140 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€60
100 liter2€2.825 – €3.125€105
200 liter2€3.200 – €3.950€135
300 liter3€4.550 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-oldenzaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze gegevens kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Oldenzaal (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle systemen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1100. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oldenzaal

 • Spring Solar (HW 400), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 1941 [KW], €1320 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Oldenzaal wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.oldenzaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oldenzaal aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oldenzaal!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!