Zonneboiler Hengelo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hengelo? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina ontdek jij handige details die helpen bij een zonneboiler kopen in Hengelo.

zonneboiler systeem installeren in 7550

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Hengelo gebruikt 1370 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Postcode7550
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Hengelo vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Hengelo! Dankzij deze website tref je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Hengelo. Of check de website kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Bijgaand lees je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en eventuele keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hengelo. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Hengelo komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3050, met montage. Dit duurzame product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor verscheide scenario’sde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €140 per jaar (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€70
100 liter2€2.900 – €3.000€80
200 liter2€3.100 – €3.950€115
300 liter3€4.575 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-hengelo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Hengelo (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is in 2017 verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €525 tot €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hengelo

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 5+ HSK-SLS 800), vermogen 2552 [KW], €1735 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 4-24 HPC), vermogen 3828 [KW], €2603 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Hengelo wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.hengelo.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hengelo aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hengelo!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!