Zonneboiler Hof van Twente

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Hof van Twente? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website tref jij omvangrijke adviezen over een zonneboiler kopen in Hof van Twente.

zonneboiler systeem installeren in 7471

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een doorsnee huishouden in Hof van Twente gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Hof van Twente vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Hof van Twente! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Hof van Twente. Of ga naar kvinl.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificering. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door o.a. dalende prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hof van Twente. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Hof van Twente fluctueren tussen de €2725 en €4250, met installatie. Dit product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op onze website check je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een aantal scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €150 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.700€65
100 liter2€2.750 – €3.175€90
200 liter2€3.225 – €3.850€140
300 liter3€4.425 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-hof-van-twente

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Door het verbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Hof van Twente (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €400 tot wel €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hof van Twente

 • Spring Solar (HW 200), vermogen 848 [KW], €577 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3535 [KW], €2404 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 HPC), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Hof van Twente een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.hofvantwente.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hof van Twente aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hof van Twente!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente