Zonneboiler Hellendoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hellendoorn? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl tref je actuele toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Hellendoorn.

zonneboiler systeem installeren in 7447

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een alledaags huishouden in Hellendoorn gebruikt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7447
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Hellendoorn vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Hellendoorn! Door middel van onze vergelijker check je eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Hellendoorn. Of ga naar de website Qbis.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand achterhaal jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Het product bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de basis aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hellendoorn. Dit systeem is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Hellendoorn fluctueren tussen de €2975 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor enkele situatiesde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €165 per jaar (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.700€50
100 liter2€2.775 – €3.200€90
200 liter2€3.100 – €3.850€135
300 liter3€4.475 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-hellendoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de info verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de inhoud en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hellendoorn (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verruimd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €750 tot €1650. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hellendoorn

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ WP 500), vermogen 1860 [KW], €1265 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-30 HPC), vermogen 3792 [KW], €2579 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Hellendoorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.hellendoorn.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hellendoorn aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hellendoorn!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente