Zonneboiler Daarlerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Daarlerveen? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze tool tref je omvangrijke aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Daarlerveen.

zonneboiler systeem installeren in 7687

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een doorsnee gezin in Hellendoorn gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7687
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Daarlerveen vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Daarlerveen! Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hellendoorn. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie regelt het warme water en verwarming (CV-installatie). De installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Daarlerveen. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In september 2023 zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Daarlerveen liggen tussen de €2975 en €3400, inclusief plaatsing. Dit product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna bekijk jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor diverse mogelijkheden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €70 per jaar (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.625€50
100 liter2€2.900 – €3.125€105
200 liter2€3.300 – €3.950€145
300 liter3€4.575 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-daarlerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de informatie verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Daarlerveen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle producten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €750 tot wel €1075. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Daarlerveen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S150L-1), vermogen 1103 [KW], €750 subsidie.
 • 123-Kaminofen (CPC24 + TS-SS 500), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Hellendoorn een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.hellendoorn.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Daarlerveen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Daarlerveen!

 • De warmtepomp: wint energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!