Zonneboiler Geerdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Geerdijk? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Geerdijk.

zonneboiler systeem installeren in 7686

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1700.
 • Een alledaags huishouden in Twenterand verbruikt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €70 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7686
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Geerdijk vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Geerdijk! Geholpen door onze website bekijk je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Twenterand. Of ga naar de website kvinl.nl voor informatie over eerlijke installateurs in de regio. Onderstaand vind je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Geerdijk. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Geerdijk zitten gemiddeld tussen €2500 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop lees je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor enkele omstandigheden de kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €75 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€65
100 liter2€2.800 – €3.200€85
200 liter2€3.225 – €3.825€145
300 liter3€4.525 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-geerdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Geerdijk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €975 tot €1175. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Geerdijk

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • ZBPro (ZP500tfp-5), vermogen 2626 [KW], €1786 subsidie.
 • 123-Kaminofen (CPC18CPC24 + HSP-1 500), vermogen 3397 [KW], €2310 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Twenterand wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.twenterand.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Geerdijk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Geerdijk!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!