Zonneboiler Geesteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Geesteren? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van deze pagina bekijk je handige gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Geesteren.

zonneboiler systeem installeren in 7678

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1700.
 • Een gemiddeld huishouden in Tubbergen gebruikt 1830 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Oftewel, een forse besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7678
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Geesteren vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Geesteren! Via onze tool vind je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Tubbergen. Of benader de website kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder achterhaal jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker relevant voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Geesteren. Dit systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Geesteren liggen tussen de €2500 en €3700, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €180 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€60
100 liter2€2.850 – €3.125€90
200 liter2€3.275 – €4.000€135
300 liter3€4.450 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-geesteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Geesteren (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €725 tot wel €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Geesteren

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp9c cpc21 cpc 16 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.
 • ZBPro (ZP300tfp-3), vermogen 2136 [KW], €1452 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 20 + SO300), vermogen 1549 [KW], €1053 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Tubbergen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.tubbergen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Geesteren aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Geesteren!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!