Zonneboiler Reutum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Reutum? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref jij praktische adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Reutum.

zonneboiler systeem installeren in 7667

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een standaard woning in Tubbergen stookt 1830 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7667
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Reutum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Reutum! Door middel van deze pagina bekijk je verrassend eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Tubbergen. Of benader de website Qbis.nl voor een database met competente installateurs in de regio. Hieronder achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor heet water in huis en de centrale verwarming. Het product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Reutum. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In september 2022 zijn er structuren met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Reutum fluctueren tussen de €2800 en €3850, inclusief plaatsing. De installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De investering komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna check je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna vind je voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €65 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€60
100 liter2€2.750 – €3.175€85
200 liter2€3.125 – €3.850€115
300 liter3€4.600 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-reutum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om te weten hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Met deze data kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Reutum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent verhoogd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle producten die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot wel €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Reutum

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cp16c cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3236 [KW], €2200 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Pro 3000 SBS300 TW), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC5,0), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Tubbergen een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.tubbergen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Reutum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Reutum!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!