Zonneboiler Mander

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Mander? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze vergelijker doorzoek jij samengestelde info over een zonneboiler kopen in Mander.

zonneboiler systeem installeren in 7663

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een standaard woning in Tubbergen stookt 1830 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €115 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7663
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Mander vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Mander! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check je gemakkelijk een competente installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Tubbergen. Of benader kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. In de basis toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Mander. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Mander vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor diverse voorbeelden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €100 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.700€45
100 liter2€2.850 – €3.125€90
200 liter2€3.275 – €3.825€125
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-mander

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze informatie kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Mander (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verbreed. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €775 tot €1125. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Mander

 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3159 [KW], €2148 subsidie.
 • S-Power (HP40-400 AD), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200M Liggend), vermogen 1661 [KW], €1129 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Tubbergen soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.tubbergen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Mander aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Mander!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!