Zonneboiler Hoge Hexel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Hoge Hexel? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij bruikbare adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Hoge Hexel.

zonneboiler systeem installeren in 7645

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Wierden gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7645
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Hoge Hexel vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Hoge Hexel! Aan de hand van onze tool vind je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Wierden. Of check echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf vind je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met referenties en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product is geschikt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hoge Hexel. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Hoge Hexel fluctueren tussen de €2625 en €4400, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een variatie aan mogelijkheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €165 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€55
100 liter2€2.800 – €3.175€80
200 liter2€3.250 – €3.850€130
300 liter3€4.525 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-hoge-hexel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Hoge Hexel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €900 tot €1275. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hoge Hexel

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 315 [KW], €2142 subsidie.
 • S-Power (FK 3-400 AD), vermogen 2947 [KW], €2004 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 200M Liggend), vermogen 1339 [KW], €911 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Wierden een groene lening of kleine subsidie. Check www.wierden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hoge Hexel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hoge Hexel!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!