Zonneboiler Hezingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Hezingen? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je waardevolle adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hezingen.

zonneboiler systeem installeren in 7662

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een doorsnee huishouden in Tubbergen verbruikt 1830 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7662
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Hezingen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Hezingen! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Tubbergen. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop bekijk jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hezingen. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er systemen met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Hezingen schommelen tussen de €2450 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor meerdere mogelijkheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €135 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€70
100 liter2€2.775 – €3.150€80
200 liter2€3.275 – €3.800€125
300 liter3€4.525 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-hezingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze informatie kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Er volgt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Hezingen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1700. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hezingen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • S-Power (HP30-300 AD), vermogen 1993 [KW], €1355 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200L-D/7,5 combi), vermogen 294 [KW], €1999 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Tubbergen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.tubbergen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hezingen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hezingen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!