Zonneboiler Tubbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Tubbergen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze website check je toepasbare details over een zonneboiler kopen in Tubbergen.

zonneboiler systeem installeren in 7651

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een alledaags gezin in Tubbergen gebruikt 1830 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7651
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Tubbergen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Tubbergen! Middels deze website vind je simpel en snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Tubbergen. Of surf naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met geschikte installateurs in de buurt. Hieronder tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product draagt zorg voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Tubbergen. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast is er nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In april 2024 zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Tubbergen zitten gemiddeld tussen €2450 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna check jij voor velerlei omstandigheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.575€45
100 liter2€2.875 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €3.900€120
300 liter3€4.550 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-tubbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Tubbergen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot wel €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Tubbergen

 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 300L-2FTH2,5DH), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 743 [KW], €505 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Tubbergen soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.tubbergen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Tubbergen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Tubbergen!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente