Zonneboiler Manderveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Manderveen? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem kent twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels onze website doorzoek jij samengestelde info over een zonneboiler kopen in Manderveen.

zonneboiler systeem installeren in 7664

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Tubbergen gebruikt 1830 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7664
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Manderveen vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Manderveen! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je moeiteloos een goede installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Tubbergen. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met eerlijke installateurs in de regio. Hierna lees je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een grote vraag naar warm water. Door lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Manderveen. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Manderveen komen gemiddeld uit tussen €2750 en €4400, met installatie. Het product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Verderop tref je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor een paar omstandigheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €110 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€40
100 liter2€2.800 – €3.000€75
200 liter2€3.250 – €3.925€145
300 liter3€4.500 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-manderveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan aantal kamers en staat van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Manderveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle modellen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot wel €1650. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Manderveen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3213 [KW], €2185 subsidie.
 • S-Power (HP50-500 AD), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200M), vermogen 1668 [KW], €1134 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie geeft de gemeente Tubbergen een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.tubbergen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Manderveen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Manderveen!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!