Zonneboiler Fleringen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Fleringen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat in de basis uit twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek jij waardevolle raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Fleringen.

zonneboiler systeem installeren in 7666

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een gemiddeld gezin in Tubbergen stookt 1830 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Concreet: een forse besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7666
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Fleringen vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Fleringen! Door middel van onze tool tref je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Tubbergen. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box lees je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van dalende prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Fleringen. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Fleringen liggen tussen de €2400 en €3600, met monteren & installeren. Het product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website tref jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor meerdere situatiesde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €55 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€55
100 liter2€2.925 – €3.125€90
200 liter2€3.175 – €3.875€115
300 liter3€4.500 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-fleringen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze informatie kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de inhoud en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Fleringen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot wel €1725. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Fleringen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc23 cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 318 [KW], €2162 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Pro 1200 BS100 TW), vermogen 736 [KW], €500 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC2,5), vermogen 1210 [KW], €823 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Tubbergen een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.tubbergen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Fleringen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Fleringen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!