Zonneboiler Borne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Borne? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je samengestelde details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Borne.

zonneboiler systeem installeren in 7621

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Borne verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7621
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Borne vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Borne! Geholpen door deze website tref je probleemloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Borne. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met geschikte installateurs in de regio. Onderstaand lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Met name toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Borne. Deze setup is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Borne schommelen tussen de €2700 en €4350, met installatie inclusief. Dit systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €110 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.650€40
100 liter2€2.775 – €3.100€85
200 liter2€3.200 – €3.875€145
300 liter3€4.600 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-borne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Door deze info kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte van een zonneboiler monteur in Borne (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €550 tot wel €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Borne

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + WP 500), vermogen 2043 [KW], €1389 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-30 HPC), vermogen 3768 [KW], €2562 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Borne een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.borne.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Borne aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Borne!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente