Zonneboiler Vroomshoop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Vroomshoop? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze website bekijk je accurate details aangaande een zonneboiler kopen in Vroomshoop.

zonneboiler systeem installeren in 7681

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een doorsnee gezin in Twenterand verbruikt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7681
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Vroomshoop vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Vroomshoop! Met behulp van onze tool vind je snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Twenterand. Of probeer de website kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vroomshoop. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Vroomshoop zitten gemiddeld tussen €2500 en €3850, met monteren & installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina tref je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref je voor meerdere mogelijkheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €70 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.700€65
100 liter2€2.825 – €3.075€90
200 liter2€3.125 – €3.800€140
300 liter3€4.450 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-vroomshoop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze data kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Vroomshoop (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle producten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €525 tot wel €1425. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vroomshoop

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • ZBPro (ZP400tfp-4), vermogen 24 [KW], €1632 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18 + TS-S 400), vermogen 3184 [KW], €2165 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie levert de gemeente Twenterand wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.twenterand.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Vroomshoop aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Vroomshoop!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!