Zonneboiler Haarle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Haarle? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check jij handige gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Haarle.

zonneboiler systeem installeren in 7448

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een doorsnee huishouden in Hellendoorn stookt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7448
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Haarle vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Haarle! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Hellendoorn. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installateurs uit jullie streek. Hieronder bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product kan gebruikt worden voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Zeker een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Haarle. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Haarle zitten gemiddeld tussen €2425 en €3650, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor diverse omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €105 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€50
100 liter2€2.825 – €3.000€85
200 liter2€3.150 – €3.825€110
300 liter3€4.450 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-haarle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Haarle (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €450 tot wel €1750. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haarle

 • Ritter Paradigma (AQ C19_49_300), vermogen 1904 [KW], €1295 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB500TX 9,48), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 PAWT), vermogen 1437 [KW], €977 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Hellendoorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.hellendoorn.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Haarle aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Haarle!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!