Zonneboiler Lettele

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Lettele? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze tool lees je omvangrijke informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Lettele.

zonneboiler systeem installeren in 7434

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Deventer gebruikt 1210 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7434
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Een zonneboiler installateur in Lettele vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Lettele! Aan de hand van onze vergelijker check je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Deventer. Of surf naar kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en relevante keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Met name aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Lettele. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Lettele liggen tussen de €2975 en €4250, inclusief plaatsing. De installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor velerlei voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €110 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€50
100 liter2€2.875 – €3.100€85
200 liter2€3.200 – €3.900€125
300 liter3€4.500 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-lettele

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze info kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld de inhoud en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Lettele (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1450. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lettele

 • DAXX (2×20 + 300L), vermogen 3216 [KW], €2187 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BSV), vermogen 1375 [KW], €935 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Deventer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.deventer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lettele aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Lettele!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!