Zonneboiler Steenenkamer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Steenenkamer? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Steenenkamer.

zonneboiler systeem installeren in 7439

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Voorst verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7439
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Steenenkamer vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Steenenkamer! Door middel van de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Voorst. Of check de website kvinl.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Steenenkamer. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder plaatsen ze ook een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Steenenkamer zitten gemiddeld tussen €2400 en €4050, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor een variatie aan situatiesde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €120 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.500€65
100 liter2€2.850 – €3.025€95
200 liter2€3.250 – €3.875€140
300 liter3€4.575 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-steenenkamer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie verdere info verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Steenenkamer (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1050. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Steenenkamer

 • Ritter Paradigma (AQ C19_33_200), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB300TX 9,48), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 PAWT), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Voorst een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.voorst.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Steenenkamer aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Steenenkamer!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!