Zonneboiler Markelo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Markelo? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. De installatie kent 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je accurate adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Markelo.

zonneboiler systeem installeren in 7475

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een alledaags huishouden in Hof van Twente verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7475
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Markelo vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Markelo! Geholpen door onze website achterhaal je moeiteloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Hof van Twente. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het product behelst een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bijzonder toegepast door grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Markelo. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Markelo schommelen tussen de €2800 en €3250, met installatie. Deze installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor enkele voorbeeldsituaties de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €125 per jaar (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€40
100 liter2€2.850 – €3.100€85
200 liter2€3.200 – €3.950€120
300 liter3€4.600 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-markelo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Markelo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €975 tot €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Markelo

 • Ritter Paradigma (AQ EXAP_2_19_50_800), vermogen 3565 [KW], €2424 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 2xES2V/2,65S), vermogen 1761 [KW], €1197 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 BSV), vermogen 1200 [KW], €816 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Hof van Twente een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.hofvantwente.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Markelo aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Markelo!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!