Zonneboiler Rijssen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Rijssen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels zonneboilerrevolutie.nl vind jij accurate gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Rijssen.

zonneboiler systeem installeren in 7461

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een gemiddelde woning in Rijssen-Holten verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Rijssen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Rijssen! Door gebruik te maken van onze tool ontdek je eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Rijssen-Holten. Of bezoek kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Bijgaand lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Rijssen. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Rijssen schommelen tussen de €2700 en €3250, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €115 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.550€55
100 liter2€2.800 – €3.050€100
200 liter2€3.175 – €4.000€135
300 liter3€4.525 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-rijssen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rijssen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €875 tot €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Rijssen

 • Ritter Paradigma (AQ C2_19_49_650), vermogen 3461 [KW], €2353 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 500L 5xEM1V/2,0S), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 100 BSH), vermogen 803 [KW], €546 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Rijssen-Holten wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.rijssen-holten.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Rijssen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Rijssen!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!