Zonneboiler Holten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Holten? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze pagina ontdek je toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Holten.

zonneboiler systeem installeren in 7451

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een alledaags gezin in Rijssen-Holten verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7451
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Holten vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Holten! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je snel een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Rijssen-Holten. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit de buurt. In onderstaande box vind je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en een warme woning. Dit product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Holten. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Holten variëren tussen €2750 en €3800, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Verderop vind jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor een aantal situatiesde geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €75 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€65
100 liter2€2.925 – €3.200€95
200 liter2€3.250 – €3.850€110
300 liter3€4.500 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-holten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de grootte en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Holten (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot wel €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Holten

 • Ritter Paradigma (AQ C2_15_39_450), vermogen 3164 [KW], €2152 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xEM1V/2,0S), vermogen 2263 [KW], €1539 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 PAWT), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Rijssen-Holten wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.rijssen-holten.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Holten aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Holten!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!