Zonneboiler Zuna

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Zuna? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Via deze pagina doorzoek je uitgebreide toelichtingen over een zonneboiler kopen in Zuna.

zonneboiler systeem installeren in 7466

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een standaard woning in Wierden stookt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7466
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Zuna vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Zuna! Door gebruik te maken van onze tool tref je moeiteloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Wierden. Of bezoek Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand lees jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zuna. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Zuna schommelen tussen de €2725 en €4000, met installatie. Dit product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor enkele omstandigheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €170 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€50
100 liter2€2.950 – €3.100€80
200 liter2€3.150 – €3.900€145
300 liter3€4.600 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-zuna

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Door deze statistieken kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zuna (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle artikelen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zuna

 • Ritter Paradigma (AQ EX_2_15_39_650), vermogen 3209 [KW], €2182 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 200L 2xES2V/2,0S AL), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 BSH), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Wierden soms een extra tegemoetkoming. Check www.wierden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zuna aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zuna!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!