Zonneboiler Delden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Delden? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem kent twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door deze website doorzoek jij waardevolle raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Delden.

zonneboiler systeem installeren in 7491

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Hof van Twente verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7491
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Delden vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Delden! Geholpen door onze vergelijker tref je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Hof van Twente. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs in de buurt. Hierna vind je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. De installatie bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Delden. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Delden fluctueren tussen de €2775 en €3350, met installatie. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor velerlei situatiesde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €150 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.700€70
100 liter2€2.800 – €3.025€80
200 liter2€3.200 – €3.975€145
300 liter3€4.450 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-delden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het duidelijk naar wie de informatie verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Delden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is twee jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €475 tot wel €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Delden

 • AJM Zonne-energie (AJM 54-300), vermogen 2928 [KW], €1991 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S150-20T), vermogen 1465 [KW], €996 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSV), vermogen 1973 [KW], €1342 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Hof van Twente mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.hofvantwente.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Delden aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Delden!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!