Zonneboiler Bentelo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Bentelo? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze tool tref je uitgebreide toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Bentelo.

zonneboiler systeem installeren in 7497

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een doorsnee huishouden in Hof van Twente gebruikt 1660 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7497
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Bentelo vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Bentelo! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je verrassend eenvoudig een goede installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Hof van Twente. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installateurs uit de buurt. In onderstaande box lees jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit duurzame product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. In de basis interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Bentelo. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Bentelo variëren tussen €2875 en €3700, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een aantal omstandigheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €60 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.700€45
100 liter2€2.950 – €3.150€85
200 liter2€3.300 – €3.825€140
300 liter3€4.400 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-bentelo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het helder naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de omvang en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Bentelo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot wel €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Bentelo

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 21 bs 160 a label), vermogen 1296 [KW], €881 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S200-30T), vermogen 1941 [KW], €1320 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 PAWT), vermogen 1583 [KW], €1076 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Hof van Twente mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.hofvantwente.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bentelo aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Bentelo!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!