Zonneboiler Enschede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Enschede? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees jij accurate details over een zonneboiler kopen in Enschede.

zonneboiler systeem installeren in 7502

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een alledaags huishouden in Enschede stookt 1120 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Postcode7502
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31120 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Enschede vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Enschede! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Enschede. Of check de website echteinstallateur.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand lees je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Enschede. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er structuren met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Enschede schommelen tussen de €2700 en €4150, met installatie. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere mogelijkheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €165 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.550€55
100 liter2€2.750 – €3.050€90
200 liter2€3.100 – €3.825€125
300 liter3€4.475 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-enschede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Op basis van deze info kan de expert een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Enschede (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot wel €1425. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Enschede

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ HSK-SLS 500), vermogen 2336 [KW], €1588 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-30 HPC), vermogen 3475 [KW], €2363 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Enschede mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.enschede.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Enschede aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Enschede!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!