Zonneboiler Ootmarsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Ootmarsum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee delen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina bekijk jij waardevolle info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Ootmarsum.

zonneboiler systeem installeren in 7631

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Dinkelland verbruikt 1900 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7631
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Ootmarsum vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Ootmarsum! Geholpen door onze vergelijker vind je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Dinkelland. Of klik door naar Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand ontdek je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Met name toegepast door grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ootmarsum. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Ootmarsum vinden we terug ergens tussen de €2775 en €3800, met montage. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. In het volgende kopje vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een paar voorbeeldsituaties de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €140 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€55
100 liter2€2.775 – €3.100€95
200 liter2€3.275 – €3.825€115
300 liter3€4.425 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-ootmarsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze info kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Relevant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Er volgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Ootmarsum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €950 tot €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ootmarsum

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 bs 400 a label), vermogen 2687 [KW], €1827 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 5 personen RS2401-3 400L), vermogen 3656 [KW], €2486 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1K.150), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Dinkelland een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.dinkelland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Ootmarsum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ootmarsum!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!