Zonneboiler Dedemsvaart

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Dedemsvaart? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze tool lees jij uitgebreide adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Dedemsvaart.

zonneboiler systeem installeren in 7701

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een doorsnee gezin in Hardenberg stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €110 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7701
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Dedemsvaart vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Dedemsvaart! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Hardenberg. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Verderop bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en eventuele keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is toepasbaar voor warm tapwater en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Dedemsvaart. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Dedemsvaart schommelen tussen de €2825 en €3750, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Hierna vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor diverse scenario’sde geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €115 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.125€105
200 liter2€3.150 – €3.850€120
300 liter3€4.600 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-dedemsvaart

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Dedemsvaart (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot €1250. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Dedemsvaart

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 60T/S500L-1), vermogen 2866 [KW], €1949 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-t-300B), vermogen 1293 [KW], €879 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Hardenberg wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.hardenberg.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Dedemsvaart aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Dedemsvaart!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!