Zonneboiler Sibculo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Sibculo? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker doorzoek je bruikbare informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Sibculo.

zonneboiler systeem installeren in 7693

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Hardenberg gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7693
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Sibculo vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Sibculo! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Hardenberg. Of check de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box tref je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Het systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Sibculo. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Sibculo fluctueren tussen de €2600 en €3750, met montage. Dit duurzame product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor meerdere voorbeelden de kostprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €160 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€70
100 liter2€2.775 – €3.050€100
200 liter2€3.300 – €3.900€140
300 liter3€4.525 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-sibculo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze data kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U ontvangt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Sibculo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €500 tot €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Sibculo

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc16 2cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 40T/S300L-1), vermogen 1702 [KW], €1157 subsidie.
 • 123-Kaminofen (CPC18CPC24 + FKSS 600), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Hardenberg een groene lening of kleine subsidie. Check www.hardenberg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sibculo aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Sibculo!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!