Zonneboiler Mariënberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Mariënberg? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze tool ontdek jij samengestelde informatie over een zonneboiler kopen in Mariënberg.

zonneboiler systeem installeren in 7692

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Hardenberg stookt 1580 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7692
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Mariënberg vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Mariënberg! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Hardenberg. Of surf naar de website kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs uit jullie streek. Onderstaand bekijk je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificering. Zoals bijv. VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Zeker aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Wegens beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Mariënberg. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Mariënberg variëren tussen €2975 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €55 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€65
100 liter2€2.875 – €3.050€95
200 liter2€3.225 – €3.900€125
300 liter3€4.575 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-marienberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze data kan de installateur een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de inhoud en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Mariënberg (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €450 tot wel €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Mariënberg

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp16c 2cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S300L-1), vermogen 1442 [KW], €981 subsidie.
 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 1000), vermogen 364 [KW], €2475 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Hardenberg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.hardenberg.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Mariënberg aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Mariënberg!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!