Zonneboiler Bergentheim

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Bergentheim? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze website vind je accurate informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Bergentheim.

zonneboiler systeem installeren in 7691

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Hardenberg stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7691
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Bergentheim vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Bergentheim! Aan de hand van onze tool achterhaal je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Hardenberg. Of bezoek de website kvinl.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder lees je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en certificering. Bekijk eens VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product voorziet in je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bergentheim. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Bergentheim schommelen tussen de €2550 en €3700, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei gevallen de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €155 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.000€90
200 liter2€3.300 – €3.900€125
300 liter3€4.400 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-bergentheim

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Bergentheim (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recentelijk verder verruimd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Bergentheim

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S200L-1), vermogen 1467 [KW], €998 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+HSP1 200L), vermogen 1696 [KW], €1153 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Hardenberg een groene lening of kleine subsidie. Zie www.hardenberg.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Bergentheim aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Bergentheim!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!