Zonneboiler Brucht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Brucht? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je samengestelde informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Brucht.

zonneboiler systeem installeren in 7696

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Hardenberg gebruikt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7696
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Brucht vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Brucht! Dankzij deze website bekijk je snel een professionele installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hardenberg. Of klik door naar kvinl.nl voor een database met professionele installateurs uit de gemeente. Hieronder lees je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Onder andere Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Met name toegepast door grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Brucht. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard is er nog het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Brucht zitten gemiddeld tussen €2400 en €4450, met installatie. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een variatie aan omstandigheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €140 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€50
100 liter2€2.750 – €3.000€90
200 liter2€3.250 – €3.875€125
300 liter3€4.575 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-brucht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Via het verbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de omvang en staat van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Brucht (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot wel €1900. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Brucht

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S500L-1), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-t-200), vermogen 1394 [KW], €948 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Hardenberg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.hardenberg.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Brucht aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Brucht!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!